Η ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΟΙ 40 ΔΡΑΚΟΙ

Παραμύθι και Μουσικοκινητική
Για παιδιά από 2½ έως 4 ετών
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 18:30
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 12:00

Ένα παραμύθι από την λαϊκή παράδοση της Κωνσταντινούπολης ζωντανεύει με κίνηση και μουσική.
Το παραμύθι αποτελεί την ελληνική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού της Χιονάτης αλλά στη θέση των νάνων η Αρετούσα θα βρεθεί στον πύργο σαράντα Δράκων τρομερών! 

Τα παιδιά γίνονται τα ίδια οι ήρωες της ιστορίας που θα βοηθήσουν την Αρετούσα να γλιτώσει από το μαγικό καθρέφτη και τη γριά μάγισσα που την κυνηγά.


Η αφήγηση γίνεται παιχνίδι, το παιχνίδι γίνεται ταξίδι. Σύντροφος στο ταξίδι αυτό είναι η μουσική. Τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα και παράλληλα εξερευνούν τη μελωδία και το ρυθμό στο σώμα και τη φωνή τους μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια που γίνονται ένα με την ιστορία. Παίρνοντας έμπνευση από το παραμύθι, τα παιδιά θα κατασκευάσουν ένα μικρό δρακάκι από χαρτόνι που θα το πάρουν μαζί τους για να τους θυμίζει την ιστορία και να μπορούν να παίξουν μαζί του και στο σπίτι.

Η ταυτότητα του προγράμματος

Τίτλος: «Η Αρετούσα και οι 40 δράκοι»
Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Μουσικοί βοηθοί: Βιολί, κιθάρα, μικρά κρουστά και πνευστά όργανα
Διάρκεια: 60'
Πότε: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 18:30
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 12:00
Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Συμμετοχή: 7€ ανά παιδί (ο συνοδός συμμετέχει δωρεάν)


Λίγα λόγια για την Ειρήνη Νικολακοπούλου 

Σπούδασε κλασικό βιολί στο Ωδείο Αθηνών και παράλληλα γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα μετά την εισαγωγή της στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ και παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική εμβαθύνοντας στο παραδοσιακό βιολί. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο συνεργάζεται ως αφηγήτρια και μουσικός σε παραστάσεις αφήγησης και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και μουσικός υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα αφήγησης και μουσικοκινητικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων «Εκπαίδευση στα Μουσεία» του Παιδικού Μουσείου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε σχήματα παραδοσιακής μουσικής, διδάσκει βιολί σε παιδιά και ενήλικες και εργάζεται σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με κύριους άξονες τη μουσικοκινητική αγωγή, το θεατρικό παιχνίδι και την αφήγηση παραμυθιού.