Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

Ένα μουσικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι
Για παιδιά από 2½ έως 5 ετών


Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 12:00
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 12:00
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 12:00

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 13:30
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 13:30

Αγαπητοί φίλοι, οι θέσεις για όλες τις παραστάσεις του «Καρυοθραύστη» προγραμματισμένες και έκτακτες έχουν ήδη συμπληρωθεί. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας!
Ένα μουσικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι βασισμένο στην ιστορία
«Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών» του Amadeus Hoffmann, διασκευασμένο για μικρότερα παιδιά, ζωντανεύουν η Ειρήνη Νικολακοπούλου και ο Θωμάς Μπέλτσιος με μουσικούς βοηθούς βιολί, ηλεκτρική κιθάρα, μικρά κρουστά και πνευστά όργανα.
Η αφήγηση γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι μουσική! Ο λόγος μπαίνει μέσα στις μελωδίες του Τσαϊκόφσκι κι αυτές με τη σειρά τους γίνονται τραγούδια γιορτινά!

 
Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς τα παιχνίδια θα ζωντανέψουν και τα παιδιά μαζί με τον Καρυοθραύστη θα παλέψουν με το Βασιλιά των Ποντικών. Μετά από πολλές περιπέτειες, θα περάσουμε από τη Χώρα των ζαχαρωτών, θα συναντήσουμε τη βασίλισσα του Χιονιού και θα βρούμε το μαγικό σπαθί. Όμως στο τέλος θα ζήσουμε όλοι μαζί στη Χώρα των παιχνιδιών ή στη Χώρα των ανθρώπων; Τα παιδιά γίνονται οι ήρωες του παραμυθιού και μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους συμβάλλουν και τα ίδια στη διαμόρφωση της ιστορίας.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα μουσικά όργανα και παράλληλα θα εξερευνήσουν τη μελωδία και το ρυθμό στο σώμα και τη φωνή τους μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια, χορό και τραγούδι που γίνονται ένα με την ιστορία. Παίρνοντας έμπνευση από το παραμύθι, τα παιδιά θα κάνουν μια χειροτεχνία που θα πάρουν μαζί τους για να τους θυμίζει την ιστορία και να μπορούν να παίξουν μαζί της και στο σπίτι.

Η ταυτότητα της παράστασης

Τίτλος: Ο Καρυοθραύστης
Αφήγηση, μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Μουσική: Θωμάς Μπέλτσιος
Μουσικοί βοηθοί: Βιολί, ηλεκτρική κιθάρα, μικρά κρουστά και πνευστά όργανα
Διάρκεια: 60'
Πότε: Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 12:00
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 12:00
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 12:00
Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Συμμετοχή: 7€ ανά παιδί (ο συνοδός συμμετέχει δωρεάν)

Οι θέσεις για όλες τις παραστάσεις του «Καρυοθραύστη» έχουν συμπληρωθεί. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!


Φωτογραφίες από την παράσταση