3 ΠαΡΔαλέΣ ΙσΤοΡίΕς!

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣΓια παιδιά από 2½ έως 4 ετών

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00
Το πρόγραμμα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00 αναβάλλεται λόγω του συλλαλητηρίου και των κυκλοφοριακών μέτρων που έχουν ληφθεί στην περιοχή.


Ο Αρλεκίνος ήταν το παιδί της Χαράς που γεννήθηκε μέσα από ένα αυγό;
Ή μήπως ήταν ένα παιδί που η μαμά του δε μπορούσε να του αγοράσει αποκριάτικη στολή κι έτσι την έφτιαξαν μαζί;
Ίσως κι ο πρώτος αρλεκίνος να ήταν ένας παρδαλός ελέφαντας που έκανε τους άλλους να γελούν.
Μαζί με τα παιδιά θα ζωντανέψουμε τρεις πολύχρωμες ιστορίες, θα παίξουμε, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε.



Η αφήγηση γίνεται παιχνίδι, το παιχνίδι γίνεται ταξίδι. Βοηθός στην εξέλιξη της ιστορίας είναι η μουσική. Τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα και παράλληλα εξερευνούν τη μελωδία και το ρυθμό στο σώμα και τη φωνή τους μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια που γίνονται ένα με την ιστορία.
Τέλος, θα φτιάξουμε το καπέλο του Αρλεκίνου για να μας θυμίζει τα παραμύθια και να μπορούμε να μεταμφιεστούμε με αυτό τις Απόκριες!

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Μουσικοί βοηθοί: Βιολί, κιθάρα, μικρά κρουστά και πνευστά όργανα
Διάρκεια: 60'
Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Συμμετοχή: 7€ ανά παιδί (συμμετέχει και ένας συνοδός δωρεάν)


Φωτογραφίες από το πρόγραμμα 






Λίγα λόγια για την Ειρήνη Νικολακοπούλου 

Σπούδασε κλασικό βιολί στο Ωδείο Αθηνών και παράλληλα γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα μετά την εισαγωγή της στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ και παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική εμβαθύνοντας στο παραδοσιακό βιολί. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο συνεργάζεται ως αφηγήτρια και μουσικός σε παραστάσεις αφήγησης και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και μουσικός υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα αφήγησης και μουσικοκινητικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων «Εκπαίδευση στα Μουσεία» του Παιδικού Μουσείου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε σχήματα παραδοσιακής μουσικής, διδάσκει βιολί σε παιδιά και ενήλικες και εργάζεται σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με κύριους άξονες τη μουσικοκινητική αγωγή, το θεατρικό παιχνίδι και την αφήγηση παραμυθιού.