Δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν

Αφήγηση παραμυθιών και εργαστήριο μόμπιλο*
Κυριακή 15 Απριλίου 2018, ώρα 12:00
Για παιδιά από 4 έως και 104 ετών

 Η Παραμυθού Βιργινία Κοκκίνου δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει μαζί με τον
ήρωά μας, έναν άνθρωπο χωρίς όνειρα κι έρχονται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, ώρα 12:00.  Δρόμο παίρνουν, δρόμο αφήνουν και οι ήρωες των ιστοριών που θα τους αφηγηθούν οι πέτρες. Ιστορίες για ήρωες που κίνησαν να αναζητήσουν αυτό που πιότερο στη ζωή τους επιθυμούσαν. Μα ο δρόμος ποτέ δεν θα είναι εύκολος. Δοκιμασίες, εμπόδια, αμφιβολίες, απογοητεύσεις και στο τέλος η δικαίωση για όποιον τολμά, αγαπά, θέλει με όλη του την καρδιά. Μία παράσταση με λαϊκά παραμύθια για όλες τις ηλικίες που διαβαίνει τους δρόμους της ζωής παρέα με υπέροχες μουσικές και τραγούδια.

Ένας ποντικός αναζητά γαμπρό για να παντρέψει την κόρη του, μία κόρη αναζητά το Χρυσό Βεργί, ο Γιάννης δουλειά καλή ψάχνει να βρει μα αντί για αυτό θα πάρει τρεις καλές συμβουλές, ένας τρυποφράκτης θα αναζητήσει μόνος τρόπο να προστατέψει τα παιδιά του και ένας άνθρωπος ζει μ’ ένα όνομα κι ένα όνειρο. Πέντε παραμύθια για της ζωής τη στράτα μας παίρνουν απ’το χέρι αφήνοντάς μας φεύγοντας τη σοφία τους.

Μετά την αφήγηση ακολουθεί εργαστήριο μόμπιλο* με τους ήρωες των παραμυθιών.

* Μόμπιλο (ή μόμπιλε) - πληθυντικός: τα μόμπιλα ή τα μόμπιλο (ως ξενικό άκλιτο). Προφ είναι σχετικό με το αγγλικό mobility (κινητικότητα) και αφορά κάτι που κουνιέται: πρόκειται για εντυπωσιακές κρεμαστές φιγούρες που κρέμονται από κλωστές, σπάγκους κ.λπ. και τοποθετούνται συνήθως στο ταβάνι ή γενικώς ψηλά για να κινούνται άνετα και να φαίνεται η ομορφιά τους.

Η Ταυτότητα της παράστασης
Τίτλος: Δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν
Αφήγηση - υλοποίηση εργαστηρίου: Βιργινία Κοκκίνου
Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς»
Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα ΤΚ 11743
Που απευθύνεται: Σε παιδιά από 4 έως και 104 ετών
Εισιτήρια: 6€ τα παιδιά και 4€ οι γονείς                  4€ άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι