O τόπος με τα χρυσά κλαδιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ
Σάββατο 14 Απριλίου 2018, ώρα:18:00
Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ώρα:11:00
Για παιδιά από 2½ έως 4 ετών
Ένα παραμύθι από την Σκύρο με μουσικά παιχνίδια

Η ιστορία ξεκινά όταν ο μικρός Γιάννης φεύγει από τη μαμά του και πίνει νερό από το ποτάμι του δράκου! Μαζί με τα παιδιά θα νικήσουμε το δράκο και θα μπούμε στο κάστρο που τα δωμάτιά του έχουν ό,τι ο καθένας μας θα ήθελε πολύ. Στο τελευταίο δωμάτιο θα μας περιμένει η Όμορφη του Κόσμου που μαγικά θα εξαφανιστεί. Θα πάρει μαζί της το κάστρο που έχει μέσα ό,τι το κάθε παιδί επιθυμεί και θα πάει στον ''τόπο με τα χρυσά κλαδιά''. Καβάλα στο άλογο που μιλά θα περάσουμε από πολύχρωμα βασίλεια, θα συναντήσουμε το γιο του Ήλιου, του Φεγγαριού και της Θάλασσας και μετά από πολλές περιπέτειες θα βρούμε τον τόπο με τα χρυσά κλαδιά.

Η αφήγηση γίνεται παιχνίδι, το παιχνίδι γίνεται ταξίδι. Όπως ο Γιάννης, έτσι και τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο παραμύθι για να βρουν αυτό που για τον καθένα είναι η ομορφιά του κόσμου. Βοηθός στην εξέλιξη της ιστορίας είναι η μουσική. Τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα και παράλληλα εξερευνούν τη μελωδία και το ρυθμό στο σώμα και τη φωνή τους μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια που γίνονται ένα με την ιστορία.

Τέλος, θα φτιάξουμε μια μικρή κατασκευή για να μας θυμίζει το ταξίδι μας και να μπορούμε να παίξουμε μαζί της και στο σπίτι!

Η Ταυτότητα του προγράμματος

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Μουσικοί βοηθοί: Βιολί, κιθάρα, μικρά κρουστά και πνευστά όργανα
Διάρκεια: 60'
Πότε:
Σάββατο 14 Απριλίου 2018, ώρα 18:00
Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ώρα 11:00
Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Συμμετοχή: 7€ ανά παιδί (συμμετέχει και ένας συνοδός δωρεάν)




Λίγα λόγια για την Ειρήνη Νικολακοπούλου 

Σπούδασε κλασικό βιολί στο Ωδείο Αθηνών και παράλληλα γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα μετά την εισαγωγή της στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ και παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική εμβαθύνοντας στο παραδοσιακό βιολί. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο συνεργάζεται ως αφηγήτρια και μουσικός σε παραστάσεις αφήγησης και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και μουσικός υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα αφήγησης και μουσικοκινητικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων «Εκπαίδευση στα Μουσεία» του Παιδικού Μουσείου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε σχήματα παραδοσιακής μουσικής, διδάσκει βιολί σε παιδιά και ενήλικες και εργάζεται σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με κύριους άξονες τη μουσικοκινητική αγωγή, το θεατρικό παιχνίδι και την αφήγηση παραμυθιού.